side-area-logo

Veztax, starosta domače scene, prisega na techno zvok v njegovi najbolj prefinjeni obliki. Strast to techna je pričel negovati v zgodnji 90ih letih, ko se je pridružil vzpenjajoči se slovenski elektronski sceni. Začel je kot plesalec in se kmalu uveljavil še kot organizator zabav in DJ. Tri leta je deloval na amsterdamski techno sceni in tamkajšnjemu občinstvu predstavil svoja prijatelja, sedaj svetovno znana Umeka in Kanzyjanija. Leta 1996 je prišel do svojih gramofonov ter pričel resno delovati kot DJ.

Sedaj je Veztax eden vodilnih techno DJ-jev in producentov v regiji, redno pa razgibava tudi občinstvo na plesiščih po vsej Evropi. Posebno cenjen je kot predstavnik skoraj izumrle vrste glasbenikov, ki vztrajajo pri razvijanju svojih zgodb, namesto da bi se predali črednemu nagonu in se pridružili ljubiteljem trdega tehna ali minimalistom. Najraje vrti v manjših klubih, saj verjame med stopnjo intime med DJ-jem in občinstvom, a se zmeraj odzove tudi povabilom za večje festivale in dogodke, ogreval je tudi občinstvo pred koncertom skupin Depeche Mode in Placebo.

Veztax tudi neprestano oblikuje sceno elektronske glasbe v Slovenijiin drugo ter podpira mlade talente s svojima založbama. Založba Vezotonik je že lepo umešena na svetovni techno sceni, medtem ko mlajšo platformo Glorio Music izkorišča za izdajanje stranskih projektov. Ne glede na vse, Veztax ostaja sinonim za energičen, poživljajoč, inteligenten techno ter se ne predaja trendom v glasbeni industriji.