side-area-logo

O lokaciji

Maribor in okolica kot postindustrijsko območje še vedno išče svojo identiteto v modernem času. V procesu transformacije pa je ostalo ogromno neuporabljenih in zapuščenih potencialnih prizorišč. Kar hitro smo naleteli na košček narave, ki je v skladu z našo vizijo ravno pravšnji – akumulacijsko jezero Rogoza, ali po domače ˝Šoder jama˝. Kombinacija vode in kopnega, ki ju povezujejo drevesa in grmičevje, je bila dobitna.

Ideja za festival je bila pozitivno sprejeta s strani občine Hoče – Slivnica, ki je prepoznala turistični in razvojni potencial ter se odločila pristopiti kot partner projekta z vidika ureditve okolice ter razvojem turizma in ideje na dolgi rok. Območje bo namreč za uporabo festivala revitalizirano ter tako možno uporabiti večkrat letno za različne dogodke in aktivnosti. Sam festival pa bo občino in okolico prvič predstavil mladim in ostalim ljubiteljem elektronske glasbe.

Jezero Rogoza se nahaja v severovzhodnem delu Slovenije, v občini Hoče-Slivnica. Leži direktno ob Evropski E59 avtocesti, ki povezuje Prago z Dunajem, Gradcem, Šentiljem, Mariborom, Ptujem in Zagrebom. Če prihajate iz smeri Ljubljane, izberite izhod Slivnica / letališče, iz smeri Ptuja (Hrvaška, Madžarska) izhod Orehova vas / letališče, iz smeri Šentilj (Austria) izhod Rogoza.

Leži ob neposredni bližini mesta Maribor, od koder bodo peljali brezplačni avtobusi, ki vas bodo peljali na in iz festivala. Tudi mariborsko letališče je blizu.