side-area-logo

O lokaciji

Maribor in okolica kot postindustrijsko območje še vedno išče svojo identiteto v modernem času. V procesu transformacije pa je ostalo ogromno neuporabljenih in zapuščenih potencialnih prizorišč. Kar hitro smo naleteli na košček narave, ki je v skladu z našo vizijo ravno pravšnji – akumulacijsko jezero Rogoza, ali po domače ˝Šoder jama˝. Kombinacija vode in kopnega, ki ju povezujejo drevesa in grmičevje, je bila dobitna.

Ideja za festival je bila pozitivno sprejeta s strani občine Hoče – Slivnica, ki je prepoznala turistični in razvojni potencial ter se odločila pristopiti kot partner projekta z vidika ureditve okolice ter razvojem turizma in ideje na dolgi rok. Območje bo namreč za uporabo festivala revitalizirano ter tako možno uporabiti večkrat letno za različne dogodke in aktivnosti. Sam festival pa bo občino in okolico prvič predstavil mladim in ostalim ljubiteljem elektronske glasbe.

Jezero Rogoza se nahaja v severovzhodnem delu Slovenije, v občini Hoče-Slivnica. Leži direktno ob Evropski E59 avtocesti, ki povezuje Prago z Dunajem, Gradcem, Šentiljem, Mariborom, Ptujem in Zagrebom. Če prihajate iz smeri Ljubljane, izberite izhod Slivnica / letališče, iz smeri Ptuja (Hrvaška, Madžarska) izhod Orehova vas / letališče, iz smeri Šentilj (Austria) izhod Rogoza.

Leži ob neposredni bližini mesta Maribor, od koder bodo peljali brezplačni avtobusi, ki vas bodo peljali na in iz festivala. Tudi mariborsko letališče je blizu.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate.

KAJ SO PIŠKOTKI?

Piškotki so manjše besedilne datoteke, običajno iz črk in številk, katere obiskano spletno mesto shrani v napravo (računalnik, mobilnik, tablica itd.) z namenom prepoznavanja teh naprav. Shranjevanje piškotkov je pod nadzorom brskalnika – glejte spodaj: nadzor nad piškotki.

ZAKAJ NAŠA SPLETNA STRAN POTREBUJE PIŠKOTKE?

Glavni namen piškotka je, da (našemu) spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku (naše) spletne strani bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe. Interakcija med uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je uporabniku ob ponovnem obisku prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je tako bolj učinkovito in prijetno.

ZAKAJ NAŠA SPLETNA STRAN UPORABLJA PIŠKOTKE?

Piškotki so pomembno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogi za uporabo piškotkov izhajajo iz njihovih lastnosti, ena izmed njih je shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani), piškotki pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju raznih statistik, saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani. S pomočjo piškotkov lahko upravljavec spletne strani oceni učinkovitost zasnove svoje spletne strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo tretji uporabnikom na njegovi spletni strani.

Zapri